Nieuws

Samen eten, samen spelen!

Wil je kennis maken met onze vereniging en daarnaast ook lekker eten?

 

Zo ja, dan is deze avond echt iets voor jou! We gaan eerst ter kennismaking gezellig met elkaar wraps eten in de Studentenkerk (Erasmuslaan 9a) en daarna zullen we theateroefeningen gaan doen waarbij we allemaal heerlijk gaan improviseren. Kortom: het wordt hartstikke gezellig!

 

Starttijd is 17:30. De avond duurt tot ongeveer 21:30. De kosten voor de avond zijn € 3,00.

 

Lijkt het jou leuk om deel te nemen? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier:

 

https://goo.gl/forms/9dKjoTU3oOG3L5f33

 

Inschrijven kan tot en met 21 januari 2019!

 

Proeflessen halfjaarlijkse instroom

Lijkt het jou leuk om theater te spelen, maar zijn de cursussen nu al in volle gang? Geen paniek, want in januari 2019 zullen er weer proeflessen plaatsvinden!

 

De proeflessen vinden plaats op maandag 7 en maandag 14 januari 2019 van 18.30 tot 20.00 in de Rode Laars (E.264) in het Erasmusgebouw. De proeflessen zullen voor de halfjaarlijkse cursus zijn, die eind januari van start zal gaan. 

 

Twijfel je na het deelnemen aan de proeflessen nog steeds of theater iets voor jou is? Of wil je juist een breder beeld van de vereniging krijgen? Op dinsdag 22 januari 2019 zal er met alle huidige en geïnteresseerden leden een leuke avond georganiseerd worden waarop er samen wordt gegeten en er samen verschillende theatrale spelletjes worden gespeeld. Je bent van harte welkom om je hierbij aan te sluiten! 

 

Wil je graag meer weten over de proeflessen of over de halfjaarlijkse cursus? Stuur dan gerust even een e-mail naar studententheaterohvz@gmail.com

 

Op Hoop van Zegen bestaat vijf jaar!

Op 5 december bestaat Op Hoop van Zegen alweer vijf jaar. Een feestje kan daarbij natuurlijk niet ontbreken!

 

In de week van 3 tot en met 6 december zullen er voor de leden leuke activiteiten worden georganiseerd ter ere van het allereerste lustrum van Op Hoop van Zegen. De week zal uit de volgende activiteiten bestaan:

 

Op maandag 3 december vindt er een pakjesavond plaats in stamcafé Proeflokaal Beij Ons.

Op dinsdag 4 december zal er een masterclass gegeven worden door een gastspreker.

Op woensdag 5 december wordt het traditionele moorddiner gespeeld, ditmaal als echt verjaardagsdiner.

Op donderdag 6 december wordt er een leuke pubquiz georganiseerd, voor zowel alle oud-besturen als de huidige leden van Op Hoop van Zegen.

 

Ben jij lid van Op Hoop van Zegen en lijkt het jou leuk om aan één van deze activiteiten deel te nemen? Geef je dan snel op! 

 

Het cursusjaar is weer begonnen!

Afgelopen maandag zijn we weer gestart met het nieuwe cursusjaar. De eerste lessen zijn inmiddels weer gegeven. Na afloop van de eerste les was er een mogelijkheid kennis met de nieuwe leden te maken tijdens de maandelijkse borrel. Een prachtige start van het nieuwe jaar!

 

Ook de repetities voor onze nieuwe productie ''Paradijsvogels'' is weer van start gegaan. Benieuwd wat deze productie inhoudt? Je leest het hier!

 

Ben je benieuwd wat we nog meer dit jaar gaan doen, naast de cursussen en de producties? Neem vooral een kijkje in onze agenda! 

 

De inschrijvingen zijn gesloten

De inschrijvingen voor het cursusjaar 2018-2019 zijn inmiddels gesloten! Dit betekent dat het niet meer mogelijk is je in te schrijven. Je kunt je weer inschrijven voor onze halfjaarlijkse instroom in januari 2019! 

Introductie 2018

Mocht je toch nog vragen hebben over de vereniging, kan je die in de introductie natuurlijk bij ons komen stellen.

Waar zijn wij zoal te zien?

 

- De RU introductiemarkt op 20 augustus

- Workshop voor eerstejaars studenten Nederlands op 20 augustus

- Eetactie voor eerstejaars ACW op 21 augustus

- Het introfestival op 25 augustus

- De HAN introductiemarkt op 30 augustus

 

Kom vooral even kijken en een praatje maken!

 

Groene week!

 Je kent het wel. Je wilt je kleedje ergens op de grond installeren. Lekker samen met je vrienden in de zon genieten van de muziek. Hoe fijn is het dan om gewoon waar je wilt neer te ploffen? Dan is het wel fijn als de grond niet bezaaid is met peuken of plastic bekers.

Van 14 tot en met 17 mei is het weer De Groene Week in Nijmegen: een festival waarin een schoon milieu en een leefbare wereld centraal staat, georganiseerd door AKKU Duurzaam, CHECK en Cultuur op de Campus.

 

Het Duurzaamheidscafé heeft de eer om in deze week op dinsdagavond 15 mei het café rondom Duurzame Evenementen tijdens deze groene week te organiseren. De organisatie is dit keer dus een creatieve samenwerking tussen de studenten van groene week en het duurzaamheidscafe. Het café vindt plaats in en rondom de Studentenkerk aan de Erasmuslaan 9a in Nijmegen.

 

Waar kun je Op Hoop van Zegen zien?

In de Studentenkerk kunnen we genieten van een mini festival: we bekijken een korte film, zoals deze ook tijdens Go Short is vertoond (onderdeel: Go Green). En we worden getrakteerd op improvisatietheater van studentenverenigingen Twister en Op hoop van zegen en de campusdichter Sander Bisselink leest een gedicht aan ons voor.

 

Daarna mogen we op naar het bier! Tja, we blijven studenten

OHvZ speelt: Runnin' Blue

 Stel: de liefde van je leven is verliefd op een ander. Ze weet niet eens dat jij bestaat. Wat heb je er dan voor over om je doel te bereiken? Hoe kom je van die ander af? Wat doe je met al die toevallige passanten die de boel alleen maar vertragen? En hoe belangrijk kunnen een supersoaker, een gans en een hond zijn bij het veroveren van je grote liefde?

 

Runnin’ Blue wordt op donderdag 19 en vrijdag 20 april opgevoerd in Theater de Kik in Elst. Aanvang: 20.00 uur. 

Zaal open: 19.30

Aanvang: 20.00

Geschatte speeltijd: 75 minuten

Entreeprijs: 15,00 euro (regulier), 10 euro (student) en 8,50 (OHvZ-leden)

 

Bestel je kaarten hier. 

Radboud by night!

Op donderdag 22 maart vindt wederom de Campusnacht plaats, voortaan onder de noemer Radboud by Night! Radboud by Night is al het leuke wat je kent van de Campusnacht gecombineerd met een spetterend feest waar professoren zich van hun beste kant laten zien als DJ. Naast toffe activiteiten bezoeken verspreid over de campus kun je dus ook losgaan op de muziek die je favoriete docenten voor je zullen draaien. Onder andere Esther-Mirjam Sent, Paul Ketelaar en de voorzitter van het college van bestuur Daniël Wigboldus zullen zich achter de DJ booth begeven, dat wil je toch niet missen?

 

Radboud by Night wordt jaarlijks georganiseerd op initiatief van de Universitaire Studentenraad in samenwerking met een grote verscheidenheid aan studentenorganisaties, zoals Op Hoop van Zegen! Radboud by Night heeft als doel om de veelzijdigheid van het Nijmeegse verenigingsleven te benadrukken en om het campusgevoel op onze universiteit te verstevigen. Dit jaar zullen meer dan 30 studentenorganisaties de handen uit de mouwen steken om voor jou vette activiteiten te organiseren op verschillende locaties op de campus. De activiteiten zullen aanvangen om 20:30. Op Hoop van Zegen zal te bezoeken zijn van 22:00 tot 00:00!

Na afloop van de activiteiten volgt vanaf 23:00 een spetterend feest in Cultuurcafé en de fietsen(rave)kelder onder het Collegezalencomplex waar je kunt losgaan op de plaatjes die professoren voor je zullen draaien. En als dat nog niet genoeg is: het bezoeken van Radboud by Night is helemaal gratis!

 

Binnenkort zal de complete timetable worden onthuld, houd de Facebook evenementpagina dus goed in de gaten.

RAGweek en Op Hoop van Zegen

Leden van onze vereniging zullen wel weten dat wij zo’n 2 keer per jaar een samenspeelavond organiseren: een avond vol improvisatieoefeningen en plezier, zowel geschikt voor ervaren als onervaren spelers. Dit jaar hebben wij besloten om er 1 extra te organiseren voor het goede doel, namelijk de RAGweek! 

 

Wil je ook de RAGweek supporten? Kom dan vooral samen met je vrienden en vriendinnen naar onze samenspeelavond op 13 maart! 

De entree voor de samenspeelavond is €3,- en de opbrengsten zullen volledig aan RAGweek gedoneerd worden. De samenspeelavond is zowel voor leden, als niet-leden toegankelijk. 

 

Nog vragen? Mail dan naar studententheaterohvz@gmail.com of stel ze in dit evenement!

Valentijnsgala; Share the Love!

Net voor de carnavalsvakantie heeft Op Hoop van Zegen een enorm leuk valentijnsgala georganiseerd! Dit hebben wij in samenwerking met Twister, Carmina Ludicra en Plica gedaan. Het was een groot succes!

Start tweede semester

Wij zijn weer erg blij met onze nieuwe aanwas voor het tweede halfjaar. Wij gaan nu druk aan de slag met het ervoor zorgen dat deze leden zich helemaal op hun plek voelen binnen Op Hoop van Zegen.  Wij kijken er enorm naar uit!

Proeflessen

11 en 18 september kun je bij ons weer proeflessen volgen. Zowel van de beginners- als van de halfgevorderdencursus is er beide avonden een les: 

  • Beginners: 20:15 - 21:45
  • Halfgevorderden: 18:30 - 20:00

De lessen zullen plaatsvinden in de Rode Laars (E2.64) in het Erasmusgebouw van het Radboud. 

 

Twijfel je nog welk niveau het meest geschikt is voor jou? Kom dan vooral naar beide proeflessen!


Introductie 2017

Van 21 tot en met 23 augustus is Op Hoop van Zegen te vinden bij diverse RU introductie-activiteiten. Ook zijn wij 31 augustus te vinden op de HAN introductie. Wij zijn te vinden bij:


Vakantie

Vanwege de zomervakantie zijn er momenteel geen lessen of activiteiten! We zien jullie heel graag terug in september voor het nieuwe seizoen. Vergeet niet om je voor 28 augustus uit te schrijven als je volgend jaar geen lid meer wil zijn. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie, en succes voor iedereen die nog herkansingen heeft!


Samenspeelavond RAGweek editie

Leden van onze vereniging zullen wel weten dat wij zo'n 3 keer per jaar een samenspeelavond houden: een avond vol improvisatieoefeningen en plezier, zowel geschikt voor ervaren als onervaren spelers. Dit jaar hebben wij besloten om er 1 extra te organiseren voor het goede doel, namelijk tijdens de RAGweek. RAGweek sponsort dit jaar Stichting nationaal AYA 'jong en kanker' platform en Estrela da Favela. Twee mooie doelen die wij een warm hart toedragen. Jij ook? Kom dan met al je vriendjes en vriendinnetjes naar onze samenspeelavond op dinsdag 14 maart. Entree voor de samenspeelavond is €3,- en de opbrengsten zullen volledig aan RAGweek gedoneerd worden. De samenspeelavond is zowel voor leden als niet-leden toegankelijk. De avond vindt plaats in E.2.12.


Campusnacht theaterworkshop

In de nacht van 2 op 3 maart is het tijd voor de jaarlijkse campusnacht. De universiteit blijft dan extra lang open voor een nacht vol activiteiten, waarbij veel studentenverenigingen je kennis laten maken met wat zij zoal te bieden hebben. Ook Op Hoop van Zegen is aanwezig met een korte workshop 'jabberen': een theatervorm waarbij je niet met normale woorden spreekt, maar met je eigen soort 'simstaaltje'. We geven de workshop 2 keer, om 21:00 of om 22:30 in de Rode Laars (lokaal E.2.64. van het Erasmusgebouw) om je in vogelvlucht te laten zien en proberen hoe het is om te spelen wanneer je met woorden niks duidelijk kunt maken. En geen zorgen, we bouwen de moeilijkheidsgraad langzaam op zodat iedereen deel kan nemen. We zien jullie graag 2 maart!


Samenspeelavond en borrel

Een week na de proeflessen, op 6 februari, is het tijd voor onze halfjaarlijkse samenspeelavond. Hier mixen we de leden van onze verschillende lesgroepen voor een avond vol improvisatie. Kon je niet bij de proeflessen zijn, maar wil je wel kennismaken met onze vereniging? Dan is dit een geschikte kans. Was je wel bij de proeflessen en wil je onze andere leden ontmoeten? Dan moet je hier zeker bij zijn. De samenspeelavond vindt ook plaats in de Rode Laars (lokaal E.2.64) van het Erasmusgebouw van 19:00 tot 21:00.

Na afloop van de samenspeelavond hopelijk wij dat jullie met ons mee gaan naar ons stamcafé, café Trianon, voor een drankje tijdens onze maandelijkse borrel.


Proeflessen

30 januari vinden onze proeflessen weer plaats. Twijfel je nog of je lid wil worden van Op Hoop van Zegen en deel wil nemen aan onze cursussen? Kom dan een les uitproberen. De proeflessen zullen plaatsvinden in de Rode Laars van het Erasmusgebouw. Heb jij weinig of geen theaterervaring, neem dan een kijkje bij onze beginnersgroep proefles van 20:15 tot 20:45. Speel jij al langer theater, kom dan kijken of de halfgevorderdengroep iets voor jou is van 18:30 tot 20:00. Twijfel je nog welke groep geschikt is voor jou niveau? Dan kom je toch naar beide proeflessen! We zien jullie graag 30 januari in de Rode Laars (lokaal E.2.64).