BasiscursusDocent 2020-2021: Tessa Ravestein


Lesplan 2020-2021

 In deze basiscursus maak je kennis met de verschillende basiselementen van theater. Het uitgangspunt van de cursus is ‘spel’. De cursus begint met elkaar leren kennen door middel van allerlei kennismakingspellen. Vervolgens ga je met de groep aan de slag met de vraag: wat is theater voor mij? Wat zijn je ervaringen op het gebied van theater. 

 

Er zal gewerkt worden aan verschillende basiselementen in theater. Zo ga je aan de slag met inleving en verbeelding. Ook werk je aan het concept: ‘jezelf als instrument’ waarbij je nadenkt over hoe je op de vloer staat en welke mogelijkheden er zijn. 

 

Vervolgens ga je ontdekken hoe je deze kennis kan integreren in je spel. De vraag die centraal staat: hoe speel je iemand anders en wat heb je daarvoor nodig? Ook elementen, zoals incasseren en verschil in status zullen voorbij komen. Daarbij zal er een antwoord gezocht worden op de vraag: hoe verhoud ik mij tot de ander op de vloer? 

 

Spel maak je namelijk samen. Ook het element ‘conflicten’ wordt in deze cursus behandeld. Theater is niks zonder drama! Met elkaar gaan jullie ontdekken hoe je de basiselementen kunt inzetten in je spel.