Basiscursus


Heel kort samengevat gaan we vooral heel veel spelen en ook heel veel zelf maken. We snuffelen rond in de oude vormen van theater, zoals vroeger op de dorpspleintjes, en juist wat nieuwere, abstracte teksten etc. Wat jullie leuk vinden is uiteraard ook van belang!


Docent: Hanna de JagerLesplan 2021-2022

 5,12,19 oktober:

De eerste lessen gaan we starten met improvisatie en een onderdompeling in wat theater nu eigenlijk is. We zoeken wat basisvaardigheden op en maken kennis met verschillenden stijlen. Hoe zetten we ons lichaam in? Hoe zette we onze stem in? Wat is er allemaal van belang op een speelvloer? Dit doen we aan de hand van improvisatie, maar zullen ook met maakopdrachten werken.

 

2,9 november

Vervolgens gaan we werken met wat vaste tekst. Hoe geef je een scene vorm. Wat komt er nog meer bij kijken naast je tekstkennis. We gaan dieper in op interpretatie en de impact van tekst en stilte op het publiek.

 

16,23,30 november

We zoeken de extremen op. Hoe vormen we een scene zonder tekst? Hoe maken we een verhaal met enkel beweging? Welke vormen van theater bestaan er nog meer?

 

7, 14 december

We gaan samen nadenken over de presentatie die we willen geven. We hebben door de lessen heen al materiaal gecreëerd wat we samen gaan brengen tot een presentatie.

 

20 december

Presentatieavond!