Gevorderden

Heb jij de beginners- en/of halfgevorderdencursus afgerond en wil je nog meer leren over theater? Dan kun je doorstromen naar de gevorderdencursus. Hierbij zal dieper ingegaan worden op de technieken die je geleerd hebt bij de halfgevorderdencursus, maar krijg je ook nieuwe uitdagingen. De precieze inhoud van deze cursus wordt bepaald door de docent. De cursus zal worden opgedeeld in drie delen:

 

 

 

In het eerste deel gaan de acteurs aan de slag met storytelling. Hoe vertel je een verhaal vanuit jouw perspectief of juist van een ander? Wat doet een perspectief en een houding met een verhaal? Aan de hand van persoonlijke verhalen onderzoeken we manieren waarop je een verhaal kunt brengen. Gedurende de reeks onderzoekt de acteur wat de invloeden van gedachten en gevoelens zijn, een thema en de houding van een acteur zijn op een verhaal. 

 

 

 

In het tweede deel van de cursus ontwikkelt iedereen een personage die zich verhoudt ten opzichte van het verhaal van Columbus. Op deze manier horen we verschillende houdingen en perspectieven ten opzichte van Columbus en zijn verhaal. Hoe klinkt het verhaal wanneer je het bekijkt vanuit het perspectief van zijn vrouw of vanuit de mannen die op de andere boten zaten en Amerika net iets later hadden ontdekt? Aan de hand van de verschillende personages die worden ontwikkeld, wordt er een korte ensemble presentatie gemaakt. 

 


 

In het derde deel werken we vanuit The Viewpoints Book. Vanuit deze methode wordt de fysieke improvisatie van de speler getraind. In de les komen de negen viewpoints aan bod waar we iedere les telkens één of meerdere viewpoints zullen behandelen. De studenten leren aan de hand van deze viewpoints meer over het aanbod die op de spelvloer ontstaat. 

 

 

*Let op! Deze cursus is alleen toegankelijk als je de halfgevorderdencursus hebt afgesloten.


Lessen

De lessen van de gevorderdencursus vinden plaats op de maandagavonden.

Tijden: 20.15-21.45.

Locatie: Radboud Universiteit, Erasmusgebouw (Lokaal: De Rode Laars), Erasmusplein 1

Docent: Denise Pippel.