Halfgevorderden

De halfgevorderdencursus is geschikt voor iedereen die al wat meer ervaring heeft met theater en deze ervaring graag zou uitbreiden. Er wordt bij deze cursus dieper ingegaan op bepaalde elementen van theaterspel.

 

Elementen die aan bod komen tijdens deze cursus zijn:

  • Elementen van Woudenberg
  • Mens - Dier transformaties
  • Rol-inleving - spelen van heftige emoties
  • Wisselen van emoties
  • Stemgebruik - ademsteun en articulatie
  • Samenspel
  • Incasseren en reageren 2.0
  • Timing
  • Theater vanuit muziek

Halfgevorderden is het hoogste niveau waarbij je als nieuw lid in kunt stromen. Het volgen van de gevorderdencursus is pas mogelijk nadat de halfgevorderdencursus is afgerond. 


Lesplan 2019-2020

  In de halfgevorderden cursus wordt je uitgedaagd om theater te gaan maken. Je bent bekend met het vak theater en je bent nieuwsgiering naar de verschillende vormen van theater. In deze cursus staat samenwerken centraal, want door het samenwerken, ontwikkel je met elkaar het kritisch kijken, feedback geven, creëren en het spelen.

 

De cursus begint met de kennismaking waar de centrale vraag is: Wat is theatermaken? Er wordt gebruikt gemaakt van de basiselementen, zoals de vijf W’s (wie, wat, waar, wanneer en waarom), personages, locaties, decor, kostuums en rekwisieten. Vervolgens zul je met elkaar de verdieping ingaan. Je gaat nadenken over hoe je samen theater maakt. In de lessen zul je aan de slag gaan met het maken van een scène. Daarin werk je als een collectief en je gaat heel veel met elkaar maken en heel veel spelen. Uiteindelijk zul je in de cursus ook aan de slag gaan met de vraag: hoe maak ik theater? Je gaat je eigen scène creëren met medecursisten als spelers. Je bent de regisseur en schrijver geworden van de scène. Aan het einde van de lessen heb je uiteindelijk een eigen geregisseerde en geschreven scène gemaakt

 


Docent 2019-2020: Anouk van Lith

Mijn naam is Anouk van Lith en ik ben geboren in Dordrecht. Inmiddels woon ik alweer twee jaar in Arnhem waar ik Docent Theater studeer. Ik hou van mijn vak. Niet alleen omdat het de beste reden is om af en toe een beetje gek te doen. Ook omdat het mij uitdaagt altijd te blijven creëren. Samenwerken is creëren en creëren is maken. Laten wij er dan ook maar het beste van maken. Ik heb ontzettend veel zin om met een groep enthousiastelingen samen te werken. Jeukende handen heet dat geloof ik. Vind ik ook een beetje een smerige uitspraak. Nou goed. Lang verhaal lang. Ik zie jullie in september. Tot dan.