De vereniging


Wij zijn studententheatervereniging Op Hoop van Zegen uit Nijmegen. Dé studentenvereniging voor iedereen die graag zijn theatervaardigheden uit zou willen breiden, of die er altijd al van heeft gedroomd om op een podium te staan. Je bent bij ons aan het juiste adres voor theaterlessen, producties en gezelligheidsactiviteiten. Klinkt dit als iets voor jou? Stuur dan een mailtje voor meer informatie, of meld je gewoon gelijk aan via het kopje lid worden.

 


Wat bieden wij?

Op Hoop van Zegen biedt van alles voor de Nijmeegse student die geïnteresseerd is in theater:

 

Theatercursussen

Komend jaar bieden wij verschillende themacursussen aan. Kijk voor een overzicht hiervan op de pagina cursussen.

 

In de cursussen zal er gekeken worden naar jou als individu. Voor ons als studententheatervereniging is het belangrijk dat jij iets leert. Wat dit precies is, is dus voor iedereen anders. Het is ook om deze reden dat we onze groepen niet indelen op basis van niveau, maar op thema zodat iedereen iets kan leren over het thema van hun voorkeur!

 

Elk half jaar zal er een presentatieavond zijn waarop jij met je cursusgroep aan vrienden/familie/de rest van de vereniging kan laten zien wat je tot dat toe hebt geleerd. Hoe jouw groep de presentatie invult, kiezen jullie zelf, in overleg en met de hulp van jullie docent. 

 

Als nieuw lid kun je in september instromen in een thema wat je leuk lijkt, maar als vereniging raden we aan om te starten met de basiscursus. Dit is dus niet verplicht, maar vooral als je nog weinig theaterervaring hebt wel heel handig. Ook kun je in januari instromen. Rond die tijd zullen er opnieuw proeflessen plaatsvinden. Houd voor meer informatie over onze proeflessen deze site en de Facebook en Instagram in de gaten.

 

Producties

Naast de kleine uitvoeringen aan het einde van ieder halfjaar organiseren wij ook ieder jaar producties. Deze producties zijn toegankelijk voor alle leden. Omdat wij bij Op Hoop van Zegen de laagdrempeligheid zo hoog in het vaandel hebben staan, hoef je hiervoor geen audities te doen. In plaats daarvan werken we met open repetities. Dat houdt in dat je samen met de regisseur van het stuk een soort theaterles gaat doen en de regisseur  kiest op basis hiervan een groep spelers voor het stuk. 

 

Samenspeelavonden

Per jaar houden wij 2 á 3 keer een samenspeelavond. Hierbij mixen we de leden van alle verschillende groepen om samen een avondje te improviseren. In september en februari is deze avond ook toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken of lid wil worden van Op Hoop van Zegen iets voor hem of haar is. Zo kun je op een gemakkelijke en leuke manier de andere leden van de vereniging leren kennen!

 

Borrelen

Elke eerste maandag van de maand is de officiële maandborrel van Op Hoop van Zegen. Die is bij ons gezellige stamcafé: Piet Huisman. De perfecte gelegenheid om ook de andere leden van de verschillende cursussen te leren kennen onder het genot van een drankje!

 

Activiteiten

Op Hoop van Zegen organiseert eens per maand verschillende soorten activiteiten. We proberen een juiste afwisseling te vinden in theatergerelateerde activiteiten en gezelligheidsactiviteiten. Zo hebben wij afgelopen jaar bijvoorbeeld een 'theatercollege' gehad met voor- en nagesprek van de regisseur van het stuk dat we samen bekeken, maar vond er ook een pubquiz plaats. Voor ieder wat wils! Ook is het als lid mogelijk zelf activiteiten te organiseren. Een van onze grotere en zeer populaire activiteiten is het Op Hoop van Zegen ledenweekend: wanneer je geïnteresseerd bent om hiermee te helpen, kijk dan zeker even op de pagina van de weekendcommissie!