De vereniging

Wij zijn studententheatervereniging Op Hoop van Zegen uit Nijmegen. Dé studentenvereniging voor iedereen die graag zijn theatervaardigheden uit zou willen breiden, of die er altijd al van heeft gedroomd om op een podium te staan. Je bent bij ons aan het juiste adres voor theaterles, producties en gezelligheidsactiviteiten. Klinkt dit als iets voor jou? Stuur dan een mailtje voor meer informatie, of meld je gewoon gelijk aan via het kopje lid worden.

 

Wat bieden wij?

Op Hoop van Zegen biedt van alles voor de Nijmeegse student die geïnteresseerd is in theater:

 

Theatercursussen

Ieder jaar bieden wij vier verschillende cursussen van 24 lessen. Deze cursussen worden gegeven op vier verschillende niveau's: beginner, halfgevorderde, gevorderde en theaterlab (hoogste niveau). Zo zit er iets tussen voor iedereen. Op de helft van het jaar kun je laten zien aan heel de vereniging wat je met jouw cursusgroep tot dan toe hebt geleerd. Aan het eind van iedere cursus volgt een presentatie-avond met alle groepen samen. Hierin laat je een klein stukje zien, waarin je ook laat zien wat je hebt geleerd, maar kun je het eventueel al uitbreiden met een klein scriptje. Natuurlijk laten we dit helemaal open voor de cursusgroepen. Door het spelen op deze presentatie-avonden kun je ook oefenen met het spelen voor publiek. 

 

Als nieuw lid kun je in september instromen in de beginners- of halfgevorderdencursus. Ook kun je in februari instromen in de 'halfjaarlijkse groep'. Rond die tijd vinden ook de proeflessen plaats. Houd voor meer informatie over onze proeflessen deze site en de Facebook in de gaten. 

 

Producties

Naast de kleine uitvoeringen aan het einde van iedere cursus organiseren wij ook ieder jaar twee producties. Deze producties zijn toegankelijk voor alle leden. Audities vinden plaats rond september en februari en in april en mei zullen de uitvoeringen plaatsvinden. 

 

Samenspeelavonden

Per jaar houden wij 2 á 3 keer een samenspeelavond. Hierbij mixen we de leden van alle verschillende groepen om samen een avondje te improviseren. In september en februari is deze avond ook toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken of lid worden van Op Hoop van Zegen iets voor hem of haar is. Zo kun je op een gemakkelijke en leuke manier de andere leden van de vereniging leren kennen!

 

Borrelen

Iedere eerste maandag van de maand borrelen wij met onze hele vereniging bij ons stamcafé, Proeflokaal Beij Ons. De perfecte gelegenheid om ook de andere leden van de verschillende cursussen goed te leren kennen onder het genot van een drankje!

 

Activiteiten

Op Hoop van Zegen organiseert eens per maand verschillende soorten activiteiten. We proberen een juiste afwisseling te vinden in theatergerelateerde activiteiten en gezelligheidsactiviteiten. Zo hebben wij dit jaar een rondleiding gehad in de stadsschouwburg, maar vond er ook een pubquiz plaats. Voor ieder wat wils! Ook is het als lid mogelijk zelf activiteiten te organiseren. Zo hebben er al drie edities plaats gevonden van het ''Op Hoop van Zegen ledenweekend'' en zal dit jaar de vierde editie plaatsvinden!