Commissies

Om het bestuur te helpen met het regelen van zaken voor de vereniging hebben wij zeven commissies: de activiteitencommissie, de productiecommissie, de PR-commissie, de weekendcommissie, de galacommissie, de lustrumcommissie en de schrijfcommissie. Aan het hoofd van iedere commissie staat een commissiehoofd met daarachter een van de bestuursleden die de commissie helpt om hun taken uit te voeren. Hieronder lees je wat iedere commissie doet.

 

Lijkt het je leuk om deel uit te maken van één van de commissies? Stuur dan een mailtje naar bestuur@studententheaterohvz.nl.

 


Productiecommissie

Om ieder jaar een spetterende productie neer te kunnen zetten hebben wij de productiecommissie. Zij kiezen aan het begin van het jaar een stuk uit en zoeken een regisseur. Als het stuk er eenmaal is en de repetities zijn begonnen zorgen ze o.a. voor locatie, decor en techniek. Zo zijn ze onmisbaar voor het uitvoeren van zo'n groot project als een productie.  

 

 

Bestuurslid: Komend jaar zal Sofie Jonker de eindverantwoordelijkheid nemen voor deze commissie 

Leden: We gaan dit jaar weer op zoek naar mensen om deze commissie te versterken! Heb jij altijd al interesse gehad in de backstage wereld van het theater, of wil je graag helpen om grote voorstellingen soepel te laten verlopen? Om deel te nemen aan deze belangrijke commissie, mail naar: bestuur@studententheaterohvz.nl.


Activiteitencommissie

Iedere maand organiseert de activiteitencommissie voor Op Hoop van Zegen een gezelligheidsactiviteit. We hebben een mooie afwisseling tussen theatergerelateerde activiteiten en gezelligheidsactiviteiten. Bij gezelligheidsactiviteiten kun je denken aan bijvoorbeeld een pubquiz, lasergamen of een escape room. Een voorstelling bezoeken, een moorddiner of iets anders waar veel theater bij komt kijken, zijn de theatergerelateerde activiteiten. De activiteitencommissie bedenkt iedere maand weer een nieuwe activiteit en zorgt dat alles vlotjes verloopt. Kijk in de agenda voor de volgende activiteit!

 

 

Bestuurslid: Siem van der Sluijs zal dit collegejaar in de coulissen staan van deze commissie

Leden: Wil jij ons helpen met deze activiteiten organiseren of heb jij het perfecte idee voor onze volgende activiteit? Mail naar: bestuur@studententheaterohvz.nl.

 


Promotiecommissie

Als vereniging is promotie voor ons erg belangrijk. De promotiecommissie houdt zich daarom bezig met allerlei soorten promotiemateriaal. Zo gaat de commissie onder andere bezig met het ontwerpen van fysiek promotiemateriaal en merchandise, zoals flyers, stickers, en OHvZ-truien. Ook de promotie van activiteiten en producties op social media ligt bij de promotiecommissie. Ten slotte maken leden van de promotiecommissie ook foto's op die activiteiten en producties, zodat de leden hun leuke ervaringen kunnen terugzien.

Zo zorgt de promotiecommissie ervoor dat Op Hoop van Zegen steeds bekender wordt onder de Nijmeegse studenten, en dat ook de leden zelf altijd weten wat er in de vereniging speelt. 

 

 

Bestuurslid: Siem van der Sluijs zal eindverantwoordelijke zijn van deze commissie dit jaar.

Leden: Ontwerp je graag mooie designs en layouts? Schrijf je graag enthousiasmerende tekstjes? Of maak je graag foto's? Zo enthousiast over de vereniging dat je er vol liefde promotie voor wil maken?  Versterk dan deze commissie! Stuur een mail naar: bestuur@studententheaterohvz.nl.

 


Cursuscommissie

De cursuscommissie denkt mee aan het opzetten van nieuwe cursussen en helpt bij het aannemen van nieuwe docenten. Leuk om een kijkje te nemen achter de schermen bij het sollicitatieproces en inspraak te hebben in wat Op Hoop van Zegen aanbiedt.

 

Bestuursleden: Hugo Pendaving is dit jaar verantwoordelijk voor de cursuscommissie.

Leden: Lijkt jou het nou leuk om je steentje bij te dragen? Mail dan vooral naar bestuur@studententheaterohvz.nl


Reiscommissie

Het ledenweekend is normaal gezien al een van de gezelligste weekenden van het jaar. Het wordt één keer in het jaar georganiseerd en moet je dan ook zeker niet missen. Omdat dit zo'n grote taak is, is het fijn als er een commissie is die mee kan denken over thema's, locaties etc. In ons lustrumjaar zullen we het weekend zelfs uitbreiden tot een lustrumreis!

 

Bestuursleden: Hugo Pendavingh zal deze commissie met veel passie gaan begeleiden dit jaar.

Leden: Wil jij helpen deze mooie reis dit jaar écht speciaal te maken?  Mail dan bestuur@studententheaterohvz.nl voor een plek in deze commissie.


Galacommissie

Het Op Hoop van Zegen gala is een fantastische avond voor iedereen. Het is de taak van de galacommissie om dat statement zeker dit lustrumjaar waar te maken. 

 

Bestuursleden: Siem van de Sluijs zal de eindverantwoordelijke zijn van deze commissie.

Leden: Wil je wel een commissie doen, maar heb je niet zoveel tijd?  Of hou je gewoon heel erg van feestjes/gala's? Dan is deze commissie iets voor jou! Stuur een mailtje naar bestuur@studententheaterohvz.nl om je interesse kenbaar te maken.


Schrijfcommissie

De schrijfcommissie is dé commissie voor leden die van creatief schrijven houden. Deze commissie organiseert geen activiteiten, maar schrijft scripts in opdracht van andere commissies. Denk hierbij aan scripts voor een murder mystery of grappige scenario’s voor een improvisatieshow. 

 

Bestuursleden: Hugo Pendavingh zal de begeleider zijn van deze commissie.

Leden: Hou jij van verhalen bedenken, gezellige brainstormsessies, en je ideeën op papier zetten? Wil je wel in een commissie, maar zijn organisatorische aspecten niet zo jouw ding of heb je niet zo veel tijd? Wordt dan lid van de schrijfcommissie door een mailtje te sturen naar bestuur@studententheaterohvz.nl.


Lustrum commissie

Dit jaar bestaat Op Hoop van Zegen alweer 10 jaar! 

Daar hoort uiteraard een groots feest bij. Hiervoor hebben wij een enthousiaste commissie nodig die ons wil helpen onze prachtige plannen, over hoe we deze verenigingsmijlpaal kunnen vieren, uit te voeren.

 

Bestuursleden: Sofie Jonker staat te popelen om de plannen waar te maken voor een prachtig lustrumjaar.

Leden: Ben jij ook zo trots dat onze geliefde vereniging eindelijk een tiener is? Wil jij helpen met plannen die nog groter en uitbundiger zijn dan een gewone activiteit. Sluit je dan aan bij de lustrumcommissie door een mailtje te sturen naar bestuur@studententheaterohvz.nl.


Vrijwilligerspoule

Tenslotte willen wil OHvZ dit jaar starten met een vrijblijvende vrijwilligerspoule. Dit is een groep leden die niet vergadert en geen vaste taken heeft, maar die af en toe helpt wanneer de vereniging extra handjes nodig heeft, bijvoorbeeld bij een evenement of productie. Als je je aanmeldt voor de vrijwilligerspoule kom je in een groepsapp terecht waarin het bestuur af en toe een oproep doet. Je besluit zelf welke taken je wilt oppakken. Denk aan foto's maken, bardiensten draaien, spullen sjouwen, etc.