Over ons

In 2013 kwam er een groep studenten bij elkaar die vond dat er niet genoeg mogelijkheid was om theater te spelen voor de Nijmeegse student. Heel wat uren vergaderen later, op 5 december 2013, werd Op Hoop van Zegen geboren. We begonnen als een speciale commissie van CHECK, de overkoepelende organisatie voor culturele verenigingen van Nijmegen. Er was een beginners- en gevorderdencursus om zowel beginnende spelers als spelers met ervaring een plek te kunnen bieden. Het ledenaantal groeide snel en we moesten uitbreiden met een gevorderden+ cursus en later ook het theaterlab.

 

Na zich anderhalf jaar ingezet te hebben voor Op Hoop van Zegen gaf het oprichtingsbestuur in september 2015 het stokje door aan het tweede bestuur. Zij gingen de zware taak aan van het schrijven van de statuten en het HR. Toen de statuten klaar waren gingen ze langs de notaris en sinds deze mooie dag, 19 februari 2016, mogen wij onszelf een officiële vereniging noemen.

 

We groeien nog steeds en hebben ondertussen meer dan 100 leden. Kleine dingen veranderen. Zo voegden we de halfgevorderdencursus in tussen beginner en gevorderd, en schrapten we de gevorderden+. Ook breiden we onze vereniging steeds verder uit. Zo startten wij twee jaar geleden met onze eerste grote productie en afgelopen jaar hebben we wel drie producties gehad! Ook daarom hebben wij sinds 2017 een nieuwe bestuursfunctie toegevoegd, namelijk; Commissaris Productie. 

 

Je kunt ook sinds 2018 bij Op Hoop van Zegen blijven, zonder een cursus te volgen. Zo kun je wel naar alle leuke activiteiten komen, maar ben je niet verplicht om iedere week bij de cursus te zijn!

 

Afgelopen jaar was het zelfs ons lustrumjaar, in december 2018 zijn wij maar liefst 5 jaar oud geworden! 

 

Ondanks deze constante vernieuwingen blijven wij in essentie hetzelfde: een groep studenten met een enorme passie voor theater die deze met heel Nijmegen wil delen!