Over ons

In 2013 kwam er een groep studenten bij elkaar die vond dat er niet genoeg mogelijkheid was om theater te spelen voor de Nijmeegse student. Heel wat uren vergaderen later werd Op Hoop van Zegen geboren. We begonnen als een speciale commissie van CHECK, destijds de overkoepelende organisatie voor culturele verenigingen van Nijmegen. Er was een beginners- en gevorderdencursus om zowel beginnende spelers als spelers met ervaring een plek te kunnen bieden. Het ledenaantal groeide snel en we moesten uitbreiden met een gevorderden+ cursus en later ook het theaterlab.

 

Na zich anderhalf jaar ingezet te hebben voor Op Hoop van Zegen gaf het oprichtingsbestuur in september 2015 het stokje door aan het tweede bestuur. Zij gingen de zware taak aan van het schrijven van de statuten en het HR. Toen de statuten klaar waren gingen ze langs de notaris en sinds deze mooie dag, 19 februari 2016, mogen wij onszelf een officiële vereniging noemen.

 

Je kunt ook sinds 2018 bij Op Hoop van Zegen lid zijn, zonder een cursus te volgen. Zo kun je wel naar alle leuke activiteiten komen, maar ben je niet verplicht om iedere week bij de cursus te zijn!

 

Vanaf een aantal jaar geleden is er bij Op Hoop van Zegen nog een grote verandering doorgevoerd: themacursussen! Omdat we zo dicht mogelijk bij de behoeftes van onze leden willen blijven geven we tegenwoordig de mogelijkheid om een thema te kiezen in plaats van een cursus gebaseerd op niveau. Op deze manier hopen we dat onze leden zich volledig kunnen richten op een aspect van theater wat ze het allerleukste vinden zonder zich zorgen te hoeven maken over hun niveau. Het zijn tenslotte jouw studentenjaren, en het gaat daarbij om jouw persoonlijke ontwikkeling!

 

Ondanks deze constante vernieuwingen blijven wij in essentie hetzelfde: een groep studenten met een enorme passie voor theater die deze met heel Nijmegen wil delen!